Vreau in localitatea categoria minima
pretul maxim pentru este EURO

Denumire Traseul 21
Categorie Puncte de atracție și trasee turistice
Prezentare

Traseul 20: Cabana Mestecăniș (1060 m) – Vârful Piciorul Lat (1233 m) – Poiana Fierului – cota 1299 (în continuare spre vârful Giumalău sau spre Vatra Dornei)


Marcaj: triunghi roșu


Durata: 4 ore (6 ore până la vârful Giumalău)


Diferență de nivel: 239 m (797 m până la vârful Giumalău)


Caracteristici: traseu accesibil numai vara.


 

              Traseul începe din fața cabanei Mestecăniș (1060 m ), situată în apropierea Pasului Mestecăniș (1096 m). Dupa traversarea drumului național DN 17 traseul continua pe poteca marcată cu triunghi roșu care străbate culmea acoperită cu pajiști. După 1,5 km, pe sub poala pădurii care rămâne în stânga; se ajunge pe Muntele Lat, al cărui nume este justificat de podul sau aproape neted care se afla o altitudine în jur de 1200 m. Poteca face un cot către dreapta si trece pe lângă vârful Piciorul Lat (1233 m), care rămâne în stânga. În continuare străbate Poiana Fierului, poiana numită după pârâul care-și are izvoarele aici și care se îndreaptă spre vest (dreapta), vărsându-se în Bistrița Aurie, la Iacobeni. De partea cealaltă a Poienii Fierului, spre stânga (nord-est), se află pârâul Chiril, din bazinul Putnei, care-și are izvoarele pe versantul de răsărit al Muntelui Lat.

            De la ieșirea din Poiana Fierului, traseul este în continuare ușor; poteca urcă sau coboară lin, pe anumite porțiuni trecând peste mici șei; culmea, în general împădurită, se menține la altitudini de 1150 1240 m. Doar pe ultima porțiune, pe aproximativ 1 km, poteca urcă de la 1200 la 1299 m, loc unde întâlnește și poteca marcată cu bandă roșie (tr.13) și cea marcată cu triunghi roșu (tr.17).

            Din acest punct din poieniță, cu altitudinea de 1299 m, unde traseul nostru întâlnește marcajul bandă roșie, putem continua drumul spre vârful Giumalău (pe marcaj bandă roșie); de aici ne putem înapoia la Valea Putnei, pe marcaj triunghi roșu sau să coborâm la Vatra Dornei pe marcaj bandă roșie.

 

Adresa , Câmpulung Moldovenesc
Tel/Fax
Orar