Vreau in localitatea categoria minima
pretul maxim pentru este EURO

Denumire Rezervația floristică Todirescu
Categorie Rezervatii
Prezentare
Situate pe latura de sud-est a masivului Rarău, în zona subalpină, fânețele montane de pe plaiul Todirescu formează cununa superioară a Codrului secular Slătioara. Pe o suprafață de 44 ha se întinde o imensă pajiște, la altitudini de 1.320 m până la cota maximă a Vf. Todirescu (1.487 m).

 

            Propusă inițial ca zonă de protecție a Codrului Slătioara (pe latura de sus a acestuia), în 1941 a fost declarată ea însăși rezervație, datorită frumuseții peisajului și rarității florei montane: arnica, gențiana, ceapa de munte, margaretele, usturoiul siberian și crinul de munte, ghințura, sângele voinicului, argințica, curechiul de munte, bulbucii, omagul, papucul doamnei.

 

Destul de târziu, la începutul lunii mai, când se topesc ultimele zăpezi, vegetația prinde viață în superbe covoare naturale de un verde crud. Până la începutul lunii septembrie, când apar primele brume de toamnă, pajiștile adăpostesc o bogăție de flori, smălțuite în toate culorile pământului. Roua ori picăturile de ploaie strălucesc la încheietura frunzelor și în gingașele cupe ale florilor ca niște fărâme de diamante. În liniștea adâncă, peisajul este mirific.


 

În partea inferioară, dinspre Codrul Secular Slătioara, dau iureș arbori tineri și pui de molizi de-o șchioapă, abia răsăriți. Autoregenerarea pădurii dovedește că hotarul ei a fost mult coborât de om, prin defrișări.
Adresa , Câmpulung Moldovenesc
Tel/Fax
Orar