Vreau in localitatea categoria minima
pretul maxim pentru este EURO

Denumire Codrul secular Giumalău
Categorie Rezervatii
Prezentare
Pe versantul nord-vestic al Giumalăului, un alt codru secular este protejat, pe o suprafață de 290 ha – interesanta rezervație forestieră Codrul secular Giumalău.

 

            Rezervația Giumalău se numără printre locurile cu statut de protecție totală, întrucât oferă posibilitatea urmăririi în timp a dinamicii evoluției speciilor forestiere fără influență antropică.

 

            Ocrotirea pădurii Giumalău se justifică prin faptul că aparține unui tip diferit față de cea de la Slătioara. Este un arboret pur de molid falnic, cu o vârstă de peste 150 de ani. La 1.600-1.700 m altitudine, molizii sunt mici și deformați de vânt, iar tufișurile de jneapăn, dese, sunt greu de străbătut. Printre plante domină afinul și merișorul. În poieni apar degetăruțul și clopoțeii. Dintre păsări se evidențiază cocoșul de munte; lumea animalelor este asemănătoare cu cea a „codrului frate”, Slătioara.Tot aici există și o rezervație cinegetică (211 ha) pentru ocrotirea vânatului și, în mod special, a cocoșului de munte.

 

Istoria rezervației Giumalău are multe elemente comune cu a Codrului Secular de la Slătioara: propusă pentru ocrotire încă din 1913, abia în 1941 a primit statut oficial de rezervație.

 
Adresa , Câmpulung Moldovenesc
Tel/Fax
Orar