Vreau in localitatea categoria minima
pretul maxim pentru este EURO

Denumire Traseul 1
Categorie Puncte de atracție și trasee turistice
Prezentare

Orașul Câmpulung Moldovenesc (620 m) – Poiana Sihăstriei (950 m) – Hotelul Alpin “Rarău” (1520 m)
Marcaj: punct roșu

Durată: 4-5 ore

Diferență de nivel: 900m

Caracteristici: traseu accesibil tot timpul anului; șosea modernizată (14 km)

 

Intrarea în traseu se face din preajma gării Câmpulung – Est (620 m ), respectiv de pe drumul național 17, din care la circa 30m de gară se desprinde, spre dreapta, o străduță, care conduce peste calea ferată. Aici, la intersecția căii ferate cu șoseaua națională, se află și indicatorul metalic pe care se specifică marcajul, durata și distanța de parcurs, consemnate mai înainte. Pe distanța de 3 km. până la confluența cu pârâul Limpedea, traseul este comun cu traseul 12, marcat cu cruce galbenă.

Valea este străjuită de muntele Bodea (1073 m ) spre vest și Cucoara (944 m) spre est, acoperiți cu păduri sau cu pășuni și fânețe . Dupa 1,8 km se ajunge in Cheile Izvorului Alb, unde se detașează stâncile cunoscute sub numele de Piatra Buhei. În curând, la 3 km. distanță de la șoseaua națională și 1,2 km. de la Piatra Buhei, Izvorul Alb primește unul din afluenții săi mai mari, pe dreapta, pârâul Limpedea. Loc in care se află o cariera de calcar . Pe valea pârâului Limpedea urcă traseul marcat cu cruce galbenă.

            De la confluență se lasa în stânga marcajului cruce galbenă, si se urmeaza drumul care trece de câteva ori de pe un mal pe altul al Izvorului Alb, si străbate până la pajiștea subalpină de pe podul Rarăului, o zonă împădurită.        Aproximativ în dreptul km 7, pe partea dreaptă a acestuia se află un puternic izvor in dreptul caruia se afla Schitul Poiana Sihastriei. Poiana Sihăstriei este locul unde se intalnesc alte două trasee care vin tot de la Câmpulung Moldovenesc, marcate cu triunghi albastru și triunghi galben (tr.2 și 3) . Așadar, din punctul aflat în apropiere de km 7, de la izvor, putem părăsi șoseaua și, urcând în Poiana Sihăstriei, continuăm drumul spre hotelul alpin “Rarău”, pe cărarea marcată cu punct roșu, triunghi galben și albastru, care intersectează în numeroase puncte serpentinele șoselei, dar care urcă pieptiș, solicitând eforturi fizice. În general, șoseaua urmează cursul văii Izvorului Alb, care curge pe sub abruptul prăpăstios al Tăhăraiei, având, de data aceasta, aproape direcția sud-nord. La km. 12, se intalnesc Colții Tihăraiei, aflați la altitudinea de aproape 1400m. Pe ultimii 2 km. vom avea mereu spre stânga (răsărit) vârful Rarău văzut atât de pe șosea, cât și de pe cărarea cu marcaj triplu. Ultima scurtătură ajunge în șaua dintre Munceii Rarăului și vârful Rarău, la intersecția cu șoseaua modernizată ce vine din valea Bistriței, de la Chiril, la circa 1435 m altitudine (marcaj punct albastru, tr.8). Aici este punctul de convergență al mai multor trasee (traseele 5,6,7,8,9 și 13), trasee care vin din valea Moldovei, din vârful Giumalău și din valea Bistriței. In față se poate vedea Piatra Șoimului iar spre stânga, Pietrele Doamnei, emblema Rarăului. Din intersecție mergem spre stânga și după circa 800 m (15 minute), ajungem în fața hotelului alpin “Rarău ”, la 1520m altitudine. La vârful Rarău se poate ajunge în circa 40 de minute, pe drumul (nemodernizat) care se desprinde spre stânga din șosea, la ultima serpentină din fața hotelului alpin, trecând pe lângă cabana Pastorala (aproximativ 2,5 km.). De la hotel, pe cărarea dintre brazi, mergând spre apus, în 10 minute putem ajunge la Piatra Șoimului, unde se află un loc amenajat (împrejmuire metalică și bănci) pentru a putea admira peisajele dinspre Giumalău, vârful Rarău, șaua Fundu Colbului, Munceii Rarăului și valea Moldovei.

 

Adresa , Câmpulung Moldovenesc
Tel/Fax
Orar