Vreau in localitatea categoria minima
pretul maxim pentru este EURO

Denumire Traseul 2
Categorie Puncte de atracție și trasee turistice
Prezentare

Traseul 2: orașul Câmpulung Moldovenesc (642 m)  - pe sub vârful Bodea (1037 m) – Poiana Sihăstriei (950 m) – hotelul alpin “Rarău” (1520 m )


Marcaj: triunghi galben până în Poiana lui Mândrilă (890 m); triunghi albastru până în Poiana Sihăstriei; punct roșu până la hotelul alpin “Rarău”

Durată: 4 ore

Diferență de nivel: 878 m

Caracteristici: traseu accesibil tot timpul anului

 

Plecarea pe acest traseu se face din centrul orașului, de la hotelul “Zimbru”, pe Calea Bucovinei, până în dreptul cinematografului “Moldova” apoi spre dreapta catre Spitalul municipal și stația de salvare. Se merge. Valea Seacă, acesta fiind numele atat al cartierului cat si al pârâului . După parcurgerea a 2,5 km. din centrul orașului, pe stânga drumului, lângă izvorul de la gura pârâului Bodea, afluent al Văii Seci, întâlnim indicatorul metalic cu marcaj triunghi galben. De aici traseul continuă, la stânga pe valea pârâului Bodea, aproape 1 km, îndreptându-se spre obârșia acestuia. Drumul urmeaza un urcuș pieptiș pe o diferență de nivel de circa 200 m, având in stânga vârful Bodea (1073 m). Din șaua de sub vârf, localizata la circa 970 m altitudine, traseul continuă spre dreapta, mergând pe culmea Din șa, după aproape după 200m, ajungem pe un alt vârf de pe Bâtca Bodii, la circa 1000 m, de unde se deschide o frumoasă perspectivă în toate direcțiile în toate direcțiile. Spre dreapta, în sensul urcușului, se văd Valea Seacă și Munceii Rarăului, vârfurile Runcu, Măgura Runcului și între ele valea pârâului Mesteacăn și Obcina Flocenilor, iar spre stânga valea Izvorului Alb și vârful Cucoara. În față, vârful Rarău, Pietrele Doamnei, Piatra Șoimului, apoi Popii Rarăului și vârful Todirescu. Datorită orizontului larg deschis pe toată culmea Muntelui Bodea, acesta este unul dintre cele mai atrăgătoare trasee. Din locul de popas, aflat la circa 1000 m altitudine, traseul continuă tot pe Bâtca Bodii, pe la obârșiile câtorva pâraie, afluenți ai Văii Seci, și după circa 2,5 km se trece printr-o zonă împădurită, si se coboara până în Poiana lui Mândrilă (890 m), unde si intalneste marcajul triunghi albastru care vine de pe Valea Seacă (traseul 3). De aici, se străbate încă aproximativ 1 km. prin pădure și se ajunge în Poiana Sihăstriei . Distanta ramasa până la hotelul alpin “Rarău” de circa 5-6 km ,se poate face fie pe scurtături (poteca având triplu marcaj), fie pe șoseaua modernizată, ambele fiind descrise la traseul 1.

 
Adresa , Câmpulung Moldovenesc
Tel/Fax
Orar