Vreau in localitatea categoria minima
pretul maxim pentru este EURO

Moldova Sulița

                La izvoarele raului Moldova si la 40 km de Campulung, se afla comuna Moldova Sulita. Formata dupa 1762, mai intai in vatra veche Lucina, prin asezarea pe pustie a hutulilor roiti din tinutul Putilei si a Campulungului pe Ceremus. Inconjurata de Obcina Lucina, cu cele mai inalte varfuri din Obcinile Bucovinei, Hrobi 1507 m, Lucina (1588 m), Chitcaul Toncii (1430 m), de culmea alungita a muntelui Gaina cu 1455 m si Glodu din muntii Rachitis cu 1286 m. Obcina Feredeu o desparte de Brodina de Sus prin muntele Veju Mare (1494 m). Populatia de aproape 2300 de locuitori o formeaza hutulii, romanii si tiganii din catunul Plai stabiliti acolo inca de pe la sfarsitul secolului 18.
              Principalele atractii:
             Trei rezervatii naturale,la dreapta paraului Tatarca, Rezervatia Rachitisu Mare cu strugurele ursului (relict glaciar), la 1,2 km de Lucina se afla Rezervatia naturala Tinovul Gaina pe un hectar cu mesteacan pitic (relict arctic). Pe drumul modernizat in 2003, de-a lungul paraului Lucava, spre catunul Lucina (7 km), trecand pe sub peretii de calcar ai Lucavei cu floare de colt, respectiv Rezervatia geologica Cheile Lucavei, se ajunge la Herghelia de cai hutuli Lucina, infiintata in 1856. Urcand pe la grajdurile de pe Camionca vreo 4 km ajungem pe cel mai inalt punct de belvedere din Obcinile Bucovinei, Batca Tatarcii (1549 m).
             Ateliere mestesugaresti intre care se distinge unicul atelier de sculptura in os din regiune, la Mircea Murga, pe paraul Sulitei. La familia Chisciuc a fost creata o sectie de prelucrare a fructelor de padure si a ciupercilor, finantata de Fundatia Carpatica FDEC Romania printr-un proiect al Fundatiei BALTAGUL din Campulung Moldovenesc. Prin acelasi proiect a fost pus in valoare un adapost de etapa pentru 10 cai langa cabana turistica Obcioara asezata pe drumul forestier Tatarca. Se poate practica turismul ecvestru si drumetia in conditii foarte bune. Tot pe Obcioara se concentreaza salasele de vite si oi.
     Suprafața totală a comunei: 9894 ha
-                     suprafața agricola: 5972 ha(fanete, pasuni, arabil)
-                     suprafețe forestiere: 3775 ha
-                     alte suprafețe: 147 ha
Comuna are un număr de 2060 locuitori și, conform ultimului recensământ, repartiția etnică este următoarea:
-                     români   -   89,01%
-                     huțuli     -     7,87%
-                     țigani     -     3,02%
 
Pe teritoriul comunei se află urmatoarele rezervații naturale:
-         rezervația Răchitișul Mare cu planta Strugurele Ursului (plantă medicinală indicată în afecțiuni renale), care se află în satul Benia;
-         rezervația Muntele Lucina cu planta Mesteacănul Pitic (betula nana);
-         rezervația Cheile Lucavei cu planta Floare de Colț, aproape de centrul comunei;
-         rezervația peisagistică Cheile Lucavei;
Herghelia Lucina a fost prima herghelie din țară care a dezvoltat rasa de cai huțuli, cal pentru tractiune pe teren accidentat.
 
 Aici se organizeaza anual în luna iulie Festivalul Hutulilor.
 
 
Principala activitate economică este creșterea animalelor, urmând prelucrarea lemnului, comertul, etc.