Vreau in localitatea categoria minima
pretul maxim pentru este EURO

Izvoarele Sucevei

                 Izvoarele Sucevei (în ucraineană Ізво́ри, transliterat Izvory și în germană Iswor) este o localitate aflată în județul Suceava, regiunea istorică Bucovina, România.


Geografie
Izvoarele Sucevei se află în extremitatea nordică a României, la granița cu Ucraina, în nord-vestul județului Suceava. Comuna măsoară 8 km pe direcția NV-SE, de-a lungul rîului Suceava și 28 km pe direcția SV-NE, între limitele cu comunele vecine Cîrlibaba și Brodina.
Teritoriul comunei ocupă porțiuni din nordul Obcinei Mestecăniș, la vest și Obcinei Feredeului, la est.
Cea mai mare altitudine se întîlnește în vîrful Hrobi (1.506 m), iar cea mai mică în punctul Gura Cununii (790 m), acolo unde rîurile Brodina și Pohonișoara părăsesc teritoriul comunei.[1]
În extremitatea nordică a comunei se află un punct de trecere a frontierei în Ucraina.
Principalele drumuri sînt spre Cîmpulung Moldovenesc (56km, peste pasul Izvor, 1.130 m altitudine), Rădăuți (80 km, peste pasul Pohoniș, situat la 1.227 m altitudine) și spre Cîrlibaba (33 km, peste pasul Bobeica, 1.227 m altitudine).
Izvoarele Sucevei are parte de un climat temperat-continental moderat, cu influențe subbaltice. 75% din teritoriul comunei e ocupat de păduri, iar 20% de pășuni și fînețe.
Fauna cuprinde: cerbul carpatin, rîsul, cocoșul de munte, lupul, ursul brun. Se pare că s-au întîlnit și zimbri, pînă spre sfîrșitul sec. XIX.


Istoric
Satul a fost întemeiat în sec. XVIII de către huțuli veniți din Pocuția.
De-a lungul timpului, Izvoarele Sucevei a făcut parte din Moldova (pînă în 1774), Austro-Ungaria (1774 - 1918) și România (din 1918).
Între decembrie 1918 și iunie 1919 a făcut parte din Republica Huțulă, stat cu capitala la Jasynja, în Ucraina de azi, nerecunoscut și dizolvat de armata română în vara lui 1919.


Populația
Rezultatele recensămîntului din 2002 arată pentru Izvoarele Sucevei o populație totală de 2.279 de locuitori, dintre care majoritatea (1.177) ucraineni, iar restul (1.102) români.
Din Izvoarele Sucevei sînt originari reputatul inginer parizian Nicolae Droniuc (Микола Дронюк, de la Laboratoire central des ponts et chaussées, Paris) și pictorul Vasile Hutopilă (Василь Гутупила).